Opravdová láska

14. 3. 2008 0:27
Rubrika: Láska | Štítky: láska

OPRAVDOVÁ LÁSKA

Existuje jen jedna skutečná Láska, a to láska bez podmínek.

Láska má mnoho podob a existuje taky hodně definic lásky.
Pokusme se je dát všechny dohromady a vytvořit si o ní základní představu.

Láska znamená chtít to nejlepší nejen pro sebe, ale i pro druhého. Láska je silný cit, nádherná vášeň a něha. Důvěrná láska je intimní vztah jedné lidské bytosti k druhé. Je hlubokou jistotou, že člověk není sám. Pocit bezpečí vzniká z vědomí, že jsme ve spolehlivých rukou a že existuje smysl lidské existence. Opravdová láska není sobecká. Není zaměřená jenom na sebe. Je starostlivá, ohleduplná a trpělivá. Láska se nechce nikoho a ničeho zmocnit, ani něco získat. Osvobozuje a dává. Považuje blaho druhého za stejně důležité jako to své.
Někomu by se na první pohled mohlo zdát, že to je proti naší sobecké lidské přirozenosti. Proto milovat není snadné. Je to jeden z hlavních úkolů života člověka.

Konzumní láska je mnohem snažší - potkat někoho, vzplanout, pomilovat se, omrzet se jeden druhému, hledat někoho jiného... Je to snažší, dokud nebudeme muset platit nemocí, nechtěným těhotenstvím, citovou bolestí, výčitkami svědomí. A to není pro nikoho nic dobrého. Opravdová láska je věrnost, úcta, dávání, nesobeckost. Není to pro žádného z nás snadné, ale jsme-li upřímní, přiznáme si, že je to právě to, co potřebujeme a po čem všichni v hloubi srdce toužíme.


zdroj:  http://laska.xf.cz/main.htm

Pod tím je zároveň zajímavý pohled na téma:

SEX - ZAČÁTEK VZTAHU, NEBO JEHO KONEC?  Radí vám MUDr.Max Kašparů, psychiatr, odborný asistent na Teologické fakultě v Českých Budějovicích, zakladatel Centra pastorální medicíny Norbertinum v Pelhřimově.

Tak se tam podívejte a napište, co si o tom myslíte. Souhlasíte s autorem, nebo se vám to zdá už dnes překonané?

Zobrazeno 2451×

Komentáře

eyva

Co je to láska? Těžko říct,... pro každého asik něco jiného... Já... miluji svého kluka a nedovedu si představit, že bych ho někdy podvedla... A on... říká že mě miluje, ale už mě podvedl... a jak to tak vypadá zase brzy podvede... je to také láska? Nebo je sousloví "miluji tě" jen fráze, která se hezky psolouchá a každého poblouzní...?

Anicka

Někdo řekne "miluji tě" a znamená to,že tě má raději než sám sebe a chtěl by svůj život prožít spolu s tebou. Jiný řekne "miluji tě" a myslí tím: líbíš se mi, rád bych tě blíže poznal, celou, a pokud možno co nejdřív.Pravá láska je jen jedna. Každý člověk ji hledá,ale ne vždy ví,kde hledat.Někdo hledá na špatném místě.Lidi o ní mají různé představy, podle toho, co o ní slyšeli, viděli apod.Podívej se na http://laska.xf.cz/main.htm do Sex. šlehačka na dortu, pročti si jednotlivé kapitoly (8) a pošli odkaz i svému klukovi.Můžete si pročíst i kapitoly v Sex,Vztahy, AIDS, taky zajímavé. Potom si prečtěte Sex, začátek vztahu, nebo jeho konec? A jestli tě po přečtení těchto informací opět "podvede", tak podle mne tě nemá rád. Bud to neumí,nebo touží jen po tvém těle,a o tvé srdce nestojí.Pokud se chce naučit mít rád, může začít na http://www.kluci.webgarden.cz/.Ale taky je otázka, co myslíš slovem "podvede".Jestli chceš, pošli mi vzkaz, pokecáme o tom.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková