Ježíš se narodil dřív, tvrdí prý papež. A neobklopovali ho osli a voli.

18. 12. 2012 7:00
Rubrika: Novinky

Papež Benedikt XVI. ve třetím díle své knihy o Ježíšovi, která se zabývá jeho dětstvím, uvedl, že se Ježíš narodil dříve, než se soudí. V pátém století narození Ježíše špatně spočítal mnich Dionysius Exiguus, napsala hlava katolické církve. Dodal také, že při jeho narození nebyli poblíž voli a osli ani jiná zvířata, uvedl list Daily Telegraph.

Tak tohle jsem si přečetla na http://www.novinky.cz/vanoce/285530-jezis-se-narodil-driv-tvrdi-papez-a-neobklopovali-ho-osli-a-voli.html

Jsou tam uvedeny ještě další informace, které mne docela potěšily.

Za prvé svou konkrétnosti a za druhé je to dost podobné tomu, co se píše v knize o vidění blahoslavené A.K. Emmerichové, kterou mám právě rozečtenou a právě úryvek o narození Ježíška jsem sem se svolením vydavatele v minulém článku vložila pro představu, jak to možná bylo. Líbí se mi to podrobné líčení mystičky, člověk si to může dobře podle toho představit. I když vize svatých a blahoslavených nepředstavují přímo závazné učení církve, naší fantazii a představám jistě pomohou. A tak si to člověk i lépe pamatuje a přemýšlí o tom, jak to tehdy asi všechno bylo. A jak se Vánoční příběh podle vidění A.K. Emmerichové líbil vám?

Zobrazeno 1575×

Komentáře

Anicka

Jasně, že se Ježíš narodil, to je samozřejmě důležité. Ale nevěřící lidi se občas zeptají, jestli to bylo vůbec potřeba. A pro ty znalé historie je jen dobré, když se, pokud to jde, o tom mluví a píše, jak to bylo doopravdy, pokud se to dá zjistit. Já jsem to třeba dosud nevěděla a kdyby mi tuto událost Ježíšova narození někdo zpochybnil právě na podkladě těchto historických údajů, nevěděla bych, co na to odpovědět. Čím podrobnější a pravdivější informace máme, tím lépe, podpoří to naši víru i víru pochybujících lidí.

JiKu

Ani ti nevěřící, ani pseudověřící něcisté nezpochybňují, že se narodil a žil výjimečný člověk Ježíš, jehož činnost našla odraz v evangeliích a po jehož smrti vznikla nová židovská sekta, která se pak osamostatnila.

Lišíme se "jen" v náhledu na to, KDO to byl, v jakém SMYSLU jsou evangelia PRAVDIVÁ, a jak Anicka správně podotkla - zda to bylo vůbec POTŘEBA.

To s tou potřebou - dnes se dělící čára mezi dobrem a zlem (která vede uvnitř každého z nás, jen někteří jsou zcela na jedné či druhé straně té hranice) dá vytyčit odpovědí na jedinou otázku: POTŘEBUJE SVĚT SPÁSU ODKUDSI ZVNĚJŠKU?
Možné odpovědi:
a) ano (lidé náboženští)
b) opravu potřebuje, ale to zvládneme sami (zednáři a marxisti)
c) vše je OK, stačí to jen přijmout a radovat se z toho (filosofičtí darwinisti, theiardovci, liberálové, homoloby)
d) vše je blbě a spravit se to nedá, možná by z toho šlo utéct (buddhisté)

Tedy není paradoxně vytyčena názorem na to, jaký je či není Bůh/bůh, ale názorem na to, jaký je svět.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková