Lurdy, Světový den nemocných a plnomocné odpustky. Novinky

7. 2. 2013 17:02
Rubrika: Novinky | Štítky: Lurdy

Letos uplyne 155 let od doby, kdy se Panna Maria poprvé zjevila ve francouzských Lurdech. 11.únor, kdy je svátek Panny Marie Lurdské, se slaví i jako Světový den nemocných. Připomeňme si, že už 155 let jsou Lurdy častým útočištěm nemocných a že mnoho bylo těch, kteří na přímluvu Panny Marie získali zpět zdraví duše a někteří prožili i uzdravení těla. Od 7.2.-11.2.2013 je možnost získat plnomocné odpustky, na určených místech a za obvyklých podmínek - viz odkaz dole. Těm, kdo pečují o nemocné a nemohou se účastnit žádné pobožnosti, stačí, když se budou několik hodin věnovat péči o nemocné, pomodlí se na papežův úmysl a přijmou předsevzetí, že splní ostatní podmínky, jakmile budou moci. Nemocní nebo osoby v pokročilém věku, kteří se nemohou účastnit mše svaté, obdrží tyto odpustky obětováním svého fyzického a psychického utrpení.

Částečné odpustky získají všichni věřící, kdykoli se v uvedených dnech se zkroušeným srdcem obrátí k milosrdnému Bohu se zbožnými modlitbami za pomoc nemocným v duchu probíhajícího Roku víry".

Dekret Apoštolské penitenciárie doporučuje také sledování televizního a rozhlasového přenosu z bohoslužeb Světového dne nemocných.

Ke Světovému dni nemocných vydal jako každý rok své poselství papež Benedikt XVI. a v letošním roce víry dal také možnost získat při této příležitosti odpustky.

http://tisk.cirkev.cz/z-vatikanu/poselstvi-benedikta-xvi-ke-svetovemu-dni-nemocnych/

http://tisk.cirkev.cz/ze-zahranici/odpustky-u-prilezitosti-svetoveho-dne-nemocnych/

 

Zobrazeno 1029×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková