Paříž narozdíl od Prahy zakázala výstavu mrtvých těl.

21. 4. 2009 16:53
Rubrika: Zajímavosti

Paříž narozdíl od Prahy zakázala výstavu mrtvých těl.

Člověk by řekl, že se u nás v ČR snažíme být hodně moderní. ale je vidět, že v zemi, která modu určuje, mají lidé občas úplně jiný názor než v ČR. Řekla bych, že víc přemýšlejí a neženou se bezhlavě do všeho, co tu ještě nebylo. Už v minulosti měli, na rozdíl od nás, hodně z čeho vybírat. Že by to bylo tím?

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/166961-pariz-narozdil-od-prahy-zakazala-vystavu-mrtvych-tel.html


Zobrazeno 1617×

Komentáře

Tofl

Češi už nemají morální zábrany, jako tomu bylo dříve. Proto se obdobné výstavy u nás povolují. Na druhou stranu v ČR nejsou povoleny pokusy na zvířatech. Ve Francii jto zakázané není.<br />
Každá strana má rub a líc . . .

IFS

No jo... vždycky jsem podezíral frantíky, že mají radši život než smrt, udělali mi radost :)

Papo

frantíci jsou prostě dobří křesťané (věděli jste, že slovo "kretén" vzniklo z francouzského výrazu pro křesťana? to když už nevěděli co o takovém člověku říct, tak řekli, že je to křesťan, tedy dobrý člověk). Na výstavě bodies jsem byl a musím říct, že to byl nevšední anatomický zážitek. Nešel jsem tam na mrtvoly, šel jsem se podívat na všechny ty šlachy, úpony a vazy co se tak rády trhají př sportu, šel jsem se podívat svaly, jak to vypadá v životní velikosti a jako doprovod jsem si vzal budoucí medičku, dceru doktora, která mi vše krásně vysvětlila včetně popisu co je s čím propojené a jak to funguje. Všehovšudy tři hodiny (znám lidi co "to prošli za 20 minut a jako nic moc"). Preciznost s jakou byly postavy vypreparovány nelze než obdivovat. Z výstavy jsem byl unešen a pokud bude poblíž, půjdu zas, teď už s medičkou, co neumím mluvit jinak než latinsky, tak snad budu rozumět o čem to mluví.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková