Světové setkání rodin s papežem v italském Miláně na ČT2 a TV NOE + dar odpustků během setkání

2. 6. 2012 19:20
Rubrika: Zajímavosti

VII. světové setkání rodin, Milán, 30. 5.–3. 6. 2012

Sedmé světové setkání rodin, tentokrát v italském Miláně. Tématem setkání je „Rodina – práce a slavení“.

Přímý přenos nedělní bohoslužby, které bude papež Benedikt XVI. předsedat od 10.00 hodin, nabídnou divákům z České republiky hned dvě televizní stanice: TV NOE a ČT 2.

Toto setkání je jak se zdá i pro samotného papeže velkou prioritou, protože nám nabízí možnost jak se v rámci tohoto setkání otevřít pro milosti, které Bůh skrze církev chce dát rodinám. Informace o papežem dané možnosti, jak při tomto setkání získat plnomocné či částečné odpustky pro naše rodiny: Aby se věřící co nejlépe duchovně připravili na svou účast na této události, Svatý otec Benedikt XVI. jim rád uděluje dar odpustků s cílem, aby se při dodržení následujících dispozicí v duchu skutečného pokání a povzbuzeni láskou věnovali posvěcování rodiny a následovali příklad svaté Rodiny – Ježíše, Panny Marie a Josefa.
Udělují se plnomocné odpustky za obvyklých podmínek (svátostná zpověď, přijetí eucharistie a modlitba na úmysl Svatého otce) těm věřícím, kteří se s duchem odpoutaným od veškerého hříchu oddaně zúčastní některé bohoslužby během tohoto Světového setkání rodin i jeho slavnostního zakončení.
Ti věřící, kteří se této události nebudou moci zúčastnit, mohou dosáhnout plnomocných odpustků za stejných podmínek, pokud se v duchovním spojení s věřícími přítomnými v Miláně v rodině pomodlí „Otče náš“, „Věřím v Boha“ a další vroucí modlitby s úmyslem, aby od Božího milosrdenství vyprošovali dosahování výše zmíněných cílů, a to především tehdy, když slova Svatého otce budou přenášena rozhlasem a televizí.
Dále se udělují částečné odpustky věřícím pokaždé, když se s kajícím srdcem budou v uvedené době modlit za blaho rodin. Předkládaný dekret má platnost pro tuto příležitost.

Aktuální informace a přípravné katecheze najdete na

http://www.rodiny.cz/07/?pg=akce_svetova_setkani_rodin

 

Zobrazeno 711×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková