Anděl strážný, jak vypadá, proč ho nevidím a jak se projevuje.

2. 10. 2014 11:54
Rubrika: Zajímavosti

Víš, k čemu jsou na světě andělé strážní? Vždycky mne velice zajímali. Přečetla jsem o nich všechno, co jsem sehnala. Ale není nad vlastní zkušenost. Toho mého si představuji, že vypadá  takto:
Staral se o mne od narození. Sedával u mé postele, šeptal mi svá láskyplná poselství, a dával na mne pozor. Když bylo potřeba, poradil, pomohl. Má mne rád a já mám ráda jeho. Je to duchovní bytost, která žije blízko Boha. Anděl je posel, a můžeš s ním komunikovat pomocí slov a myšlenek.

2. října má tvůj anděl strážný svátek.  Zazpívej mu spolu s Hradišťanem: http://www.youtube.com/watch?v=FI9hkq8V8rk

Nebo se skupinou Credenc (na videu, které na signaly přidala https://www.signaly.cz/jzj . Najdete ho na  https://www.signaly.cz/videa/638125 )

Se svým andělem jsi každý den. Problém může být v tom, že ho nevidíš. Někteří lidé proto nemohou uvěřit, že existuje. Ale problém není v andělovi, v duchovním paralelním světě kolem nás. To naše oči nedokážou vidět všechny délky vlnového spektra světla (http://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C4%9Btlo). Jsou od pádu Adama a Evy do hříchu nedokonalé, jakoby zastřené závojem. Abys na svého anděla strážného nezapomínal, můžeš si ho nějak pojmenovat. On už asi má své jméno, které neznáš, ale třeba nějakou milou přezdívkou určitě nepohrdne. Třeba andílek, přítel, ochránce  nebo prostě anděl strážný.

Ale už v bibli čteme o andělech strážných, kteří na sebe občas dokonce vzali i hmotnou podobu, když bylo potřeba. Zkušenosti s nimi měli napřklad i Don Bosco. Také kněz, kapucín P. Pio, OFMCap., jeden z nejznámějších světců současnosti, se svým andělem strážným komunikoval a spolupracoval.  Posílal ho se vzkazy k lidem, kteří to potřebovali a byli daleko. Taky potvrdil, že andělé strážní jsou přítomni i při mši svaté: http://www.spolcs.cz/view.php?nazevclanku=o-pio-o-msi-svate&cisloclanku=2010030033

Něco podobného je detailně popsáno v malé brožurce http://www.databazeknih.cz/knihy/eucharistie-znovu-objevena-111423

Jak poznat, že nám něco sděluje právě náš anděl strážný? Jsou některé dobré myšlenky a nápady, které k tobě přicházejí jakoby zvenčí. Že je to myšlenka od dobrého anděla, poznáš tak, že tě hned napadne 1000 důvodů. proč ten nápad nerealizovat, i když se jedná třeba o úplně obyčejnou věc. A když pak do toho jdeš, máš přímo andělskou radost :o).

A co ty špatné myšlenky, od špatných andělů, démonů, kteří chtějí lidem škodit?

Tak ty se někdy přímo vnucují, doslova útočí a jakoby tě nutily: udělej to hned, teď, moc o tom nepřemýšlej. Zlý anděl zamlžuje důsledky a cíl. Když se na ni budeš snažit zapomenout, moc to nepomůže, tím víc tě bude pronásledovat. Prostě ji chyť za uši a řekni jí: Co vlastně chceš? Dej mi pokoj. Ven, tam jsou dveře! A dál nepůjdeš, nestojím o tebe.

Někdy to pomůže, ale jsou i takové drzé myšlenky, které se klidně vrátí zpátky oknem. A šeptají, zkus to přece, když ne doopravdy, tak jen tak, v duchu, představ si, jaké by to bylo, když ... A jdou s tebou všude, kam se hneš. Jsou neodbytné.

Dobrý anděl ti jistě poradí, jak na ně, když se ho zeptáš. Třeba tak, že nutkavé myšlence nahlas řekneš: Ty otravo, když  tě nemohu vyhnat, tak si posluž, poletuj si kolem, ale já s tebou už nebudu diskutovat a ztrácet čas. Pokud se ti dál honí špatné myšlenky hlavou bez toho, že bys je sám vyvolával, nemusíš mít žádný pocit viny. To není tvoje chyba. Chyba by byla, kdybys diskutoval nebo o tom špatném snil. Takové dlouhodobé snění je  ztráta času. Navíc vede k melancholii a  smutku, oslabuje tvou duši a vůli. Často se po něm dostaví pocit prázdnoty.

Je tvůj anděl strážný tvým přítelem?
Nebo ses s ním ještě nestačil blíže seznámit? :o)

Ale pozor na různé podvodné zprávy o světě andělů. Různé horoskopy, karty a jiné. Dnešní moderní svět, přesycený rozumem a ateismem, kterému začala chybět mystika minulých století, sáhl po krásných obrazích andělů, trošku je upravil pomocí počítače, a do světa se vydaly andělské horoskopy, andělé na kartách vám objasní budoucnost a podobné věci. Tak od toho ruce pryč. To nemá s dobrými anděly nic společného.
 

 Zpracováno podle přednášky P. Vítězslava Řehulky v Jablunkově. 
 

Zobrazeno 9757×

Komentáře

PetraIsabellaMonet

Moc pěkný článek. Díky! P.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková